Saai dagje? Nee hoor, rustdag!

Terwijl Albert zich helemaal verbaast over de Duitse WLRN-zender die hier kraakhelder op TV verschijnt, kijk ik maar eens terug naar een dagje wat we hard nodig hadden. Na de reis, de boodschappen en inrichtdag en een superleuke dag op Key West, was het vandaag allemaal niet zo spannend.

We zijn vanmorgen gewoon weer om zes uur begonnen, zoals ik al schreef. Voor we weg gingen op Sugarloaf Key heb ik een lekker ontbijtje voor ons gehaald in het Breakfast Café op de camping. Albert had een Texas Toast met ei en bacon en ik ging voor mijn favoriete French Toast. Koffie erbij, glaasje jus voor de vitamientjes en toen weer op weg. Terug via de US-1 richting Miami. Een rit van ruim drie uur, prima te doen dus.

In Florida City hebben we weer eens een Wal*Mart stop gemaakt. Voor de derde reis op rij blijken we het verkeerde kabeltje mee te hebben voor de aansluiting van de MP3-spelers op de stereo van de camper en het is zo lekker, een beetje eigen muziek. Nieuw kabeltje dus, nieuw haaks bochtje voor de waterslang en nieuw koffiezetapparaat, wat maar liefst 10 dollar kost. Bonnetje mee voor Moturis. Tenslotte nog wat van die lekkere Dunkin’ Donuts koffie, een pak melk en wat lekkere dingen voor op de boterham. Terug in de camper hebben we eerst maar eens de tafel gedekt voor lunch met verser dan vers French Bread. Jummie, blijft altijd lekker. Achter ons parkeerde het hele vuilniswagenpark van Miami, zo leek het wel, want er stonden er zeker 20. We denken dat die gasten allemaal gingen lunchen bij de Golden Corral.

Vanaf Wal*Mart was het nog zo’n kleine 10 mijl naar de Miami Everglades Campground. Leuke weg, tussen alleen maar palmbomenkwekerijen oftewel nurseries, zoals ze dat hier noemen. We hebben palmbomen gezien van tien centimeter tot hele grote metershoge bomen. De camping blijkt erg leuk, het is zo’n typische camping waar veel snowbirds zitten, zo noemen ze in Amerika mensen die hun eigen koude gebied voor de winter achterlaten en richting warmere streken trekken. Er is duidelijk een sfeer van ons-kent-ons en er zijn allerlei georganiseerde activiteiten. Bij het zwembad was het erg druk, dus blijkbaar vindt niet iedereen het uitzonderlijk koud, zoals we hier steeds horen. Wij vinden het wel lekker hoor, een graadje of 20 zo. Zolang het niet te hard waait is dat erg goed uit te houden. We hebben hier een mooie ruime plek en hebben vanmiddag lekker in het zonnetje gezeten. De mailboxen brachten nieuws: de paarden hebben het prima naar hun zin op de Blakheide en de gemeente lijkt het voorkeursrecht op onze grond misschien niet te verlengen, wat de verkoop van het huis makkelijker kan maken. En Esmee is ziek, Peet eigenlijk ook, maar ze knappen al weer op.

We krijgen duidelijk vandaag de vermoeidheidsklap die we eigenlijk altijd wel hebben op de derde of vierde dag na aankomst. We leren naar ons lichaam luisteren en hebben dan ook eigenlijk niets meer gedaan dan koffie drinken en eten. De biefstuk wilde niet erg snel ontdooien, dus die heeft Albert vakkundig in reepjes gesneden en heb ik later roergebakken of geroerbakt of hoe je dat ook noemt. Aardappelsalade, cole slaw, verse groene sla en een stuk overgebleven French Bread erbij en je hebt een heerlijk maaltijd. Daarna met de hand afwassen, voor het echte campinggevoel en meteen douchen. En dan is moeders klaar en is er weer koffie. Goud leven, toch? Morgen gaan we alligators spotten!

Toch nog een paar fotootjes:

10 Reacties op “Saai dagje? Nee hoor, rustdag!

  1. Dat is toch ook vakantie? Lekker relaxen, niets moet. Wel grappig, dat jullie op al die snowbirds campings komen. Wij denken ook zoiets te doen, als Rick met pensioen gaat. En twintig graden klinkt mij als muziek in de oren!

  2. Heerlijk hoor, gewoon doen waar je zin in hebt, daar is vakantie voor tenslotte. Veel plezier bij de gators, ik vind het supergave dieren.
    O ja, kon vanmiddag in t-shirt naar buiten, volop zon en een stuk warmer, het begint erop te lijken 😉

  3. Dat hoort toch ook bij de vakantie!! Lekker relaxen af en toe en zeker luisteren naar je lichaam.
    Graadje of 20 zou ik nu voor tekenen hoor. Wat mij betreft mag de dikke jas de mottenballen weer in.

  4. Heerlijk toch zo’n rustdag. En dan met die temperaturen…. Als ik jullie verhaal zo lees en de foto’s bekijk, krijg ik toch zo’n heimwee. Geniet er maar van.

  5. Lekker toch zo’n rustdag?

    Ik denk dat jullie nu zo’n beetje hetzelfde weer hebben als wij 2 jaar geleden hadden. Niet slecht maar een graad of 2 warmer zou wsch. wat lekkerder zijn, vooral ’s morgens vroeg en ’s avonds.

  6. Net als Ineke hadden wij ook zulk weer tijdens ons bezoek jaren terug aan Florida in Februari. Het was toen ook een beetje tussen in weer. Maar helemaal niet erg vergeleken bij de rest van de wereld overigens 😉 Ga lekker door met vakantie vieren en pas op voor de kroko’s, ha ha ha.

  7. Gefeliciteerd met je volgende rookvrije jaar! Ik vergeet het nooit! 😛 Fijn dat jullie het zo lekker hebben, en 20 graden…. ooohhhh heerlijk!

  8. Heerlijk he, zo’n saaie relaxdag!

  9. Fijn te lezen dat jullie zo genieten! En dan zo’n heerlijke temperatuur!
    De sneeuw is eindelijk weg, maar alles is grauw en waterkoud!! Brrrr….

  10. Heel verstandig zoals jullie het doen, gewoon naar je lichaam luisteren.
    Het is tenslotte vakantie en niets hoeft.

    Mooi camping waar jullie staan hoor.

Plaats een reactie